Beste BHV opleidingen en cursussen in Overijssel

BHV’ers zijn ontzettend belangrijk en verplicht binnen elk bedrijf. BHV’ers zijn verplicht om ongelukken te voorkomen en de daarbij behorende schade te beperken. Bedrijfshulpverlener wordt je door een goede cursus of opleiding te volden, hiervoor krijg je uiteindelijk een certificaat die een jaar geldig is.

Opleidingen

Er zijn verschillende BHV opleidingen die je kunt volgen om een BHV’er te worden. Vanuit de Arbowet zijn werkgevers verplicht om een goed beleid te voeren in bedrijfshulpverlening. Zo zijn er ook verschillende opleidingen die je kunt gaan volgen, zoals: de BHV basiscursus, de BHV herhalingscursus, hoofd BHV en ploegleider BHV. Deze cursussen zijn allemaal anders en spreken al een beetje voor zich.

Bij de BHV basiscursus leer je alle basis theorie en praktijk om een BHV’er te worden. In deze cursus leer je vooral eerste hulp, diverse zaken rondom brand, hoe je alarm moet slaan naar hulpdiensten, reanimatie en beademingstraining, noodsituaties, AED en ontruimingsplannen. Bij de BHV herhalingscursus moet je een basiscursus certificaat hebben om mee te kunnen doen. In deze cursus oefen je opnieuw de hoofdzaken uit de basiscursus en krijg je na slaging wederom een certificaat. Bij de cursus hoofd BHV ga je vooral bezig met de beleidsmatige kant van BHV en wordt je ook wel een BHV coƶrdinator genoemd. Ben je ploegleider BHV? Dan heb je als hoofdtaak om sturing te geven aan de preventieve inzet van je team.

Verplichting in elke organisatie

Zoals eerder vermeld is het dus verplicht om BHV’ers in jouw organisatie te hebben. Met ons bedrijf hebben we met een aantal collega’s een BHV cursus in Enschede gedaan. Deze cursus duurde 3 dagen en hierin hebben we super veel geleerd over de theorie en de praktijk van BHV. We hebben nu 4 BHV’ers binnen ons bedrijf en deze kunnen allemaal op de juiste manier eerste hulp verlenen.