BHV opleiding op de Twente Safety Campus

Ik herinner me nog goed de BHV-opleiding die ik volgde bij RJ Safety & Security op de Safety Campus. Het was een gedenkwaardige ervaring die me veel nieuwe vaardigheden en kennis opleverde.

De dag begon vroeg, met een warm welkom van de instructeur en de andere deelnemers. Na een korte kennismaking begonnen we met de theorie, waarbij we leerden over verschillende noodsituaties en hoe we hierop konden reageren als BHV’er. De instructeur legde alles duidelijk uit en er was genoeg ruimte voor vragen en discussie.

Na de theorie was het tijd om de praktijk in te gaan. De Safety Campus bleek een unieke locatie te zijn voor deze opleiding. Het was een speciaal ontworpen faciliteit met realistische scenario’s en simulaties die ons in staat stelden om verschillende noodsituaties na te bootsen. Zo konden we oefenen met brandbestrijding, evacuatie, reanimatie en EHBO. Er waren verschillende ruimtes ingericht als kantoren, keukens en zelfs een laboratorium, waardoor we verschillende scenario’s konden nabootsen en onze reactie konden oefenen in realistische omstandigheden.

Een van de meest indrukwekkende oefeningen was een simulatie van een brand in een kantoorgebouw. We moesten snel handelen en de juiste procedures volgen om de brand te blussen en de gewonden te evacueren. Dit was een echte test van ons vermogen om onder druk te presteren en onze nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen.

Na afloop van de opleiding voelde ik me veel zelfverzekerder als BHV’er. Ik had niet alleen nieuwe vaardigheden en kennis opgedaan, maar ook ervaring opgedaan in realistische scenario’s. Ik voelde me klaar om mijn rol als BHV’er serieus te nemen en anderen te helpen in noodsituaties.

Kortom, de BHV-opleiding bij RJ Safety & Security op de Safety Campus was een onvergetelijke ervaring. De unieke mogelijkheden van deze locatie boden ons de mogelijkheid om te oefenen in realistische omstandigheden en onze vaardigheden als BHV’er te verbeteren. Ik kan deze opleiding dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die geïnteresseerd is in het worden van een betere BHV’er.