De onmisbare Floris van Bommel schoenen

Bijna elke Nederlandse man heeft een paar Floris van Bommel schoenen in zijn schoenenrekje staan. Het Nederlandse familiebedrijf is inmiddels toe aan de 9e generatie schoenenproducenten en nog altijd zijn de schoenen hip, hot and happening. Heb jij die Van Bommels nog steeds niet in huis? Dan wordt het hoog tijd om een paar van Nederlands bekendste schoenen aan te schaffen. 

Dé Floris van Bommel-schoen 

De geschiedenis van de Floris van Bommel-schoen gaat helemaal terug tot in de 17e eeuw. Daarmee is Floris van Bommel de oudste schoenproducent van West-Europa. Honderden jaren later is Van Bommel nog steeds populair en worden de schoenen nog steeds volgens traditionele en professionele methoden gemaakt. Het aanbod bestond voorheen enkel uit herenschoenen, maar tegenwoordig zijn er ook Van Bommels voor dames. Voor zowel dames als heren gaat het om veelal echt lederen bootschoenen, sneakers, laarsjes en geklede schoenen.  Het productieproces van Floris van Bommel ligt nog steeds bijna in z’n geheel in Nederland, in de Van Bommel fabriek in Moergestel waar 140 gespecialiseerde werknemers dagelijks hun vakmanschap waarmaken. Met een paar Floris van Bommel schoenen heb je dus gegarandeerd een stukje ouderwets goede ambacht in handen. 

Waarom Floris van Bommel schoenen? 

Er zijn een hoop redenen om een paar van Bommels aan te schaffen. Ten eerste is het hiervoor genoemde vakmanschap een grote pré. Met Floris van Bommel is kwaliteit gegarandeerd. Daarnaast hebben Floris van Bommel-schoenen een uniek design. Floris van Bommel is gerust een koploper te noemen in de wereld van de schoenen. Altijd stijlvol, niet té schreeuwerig, maar wel altijd net een beetje anders. Dat zit hem in de kleur, de materiaalkeuze, de unieke leest of de altijd handgemaakte zolen. Ten slotte is Van Bommel een sympathiek bedrijf. Omdat de fabriek zich in Nederland bevindt en het productieproces zich daar grotendeels plaatsvindt verloopt het productieproces een stuk duurzamer en eerlijker dan het productieproces van de gemiddelde schoen. Dat betekent: schoenen dragen en kopen zonder schuldgevoel! 

Hoe draag jij je van Bommel? 

Floris van Bommel maakt schoenen voor elke gelegenheid. Of je nou op zoek bent naar een geklede schoen voor onder je pak, een leuke sneaker voor doordeweeks of een loafer voor de warme zomerdagen. Voel je vrij om uit te pakken met hoe jij je schoenen combineert, want Van Bommel staat voor stijlvol en klassiek, maar zeker niet basic! Met van Bommel schoenen kun jij je eigen unieke stijl pas echt goed tot z’n recht laten komen!