Een Chinees restaurant in Enschede

sukiyaki, japanese traditional hot pot

Het was een koude avond in Enschede en mijn vrienden en ik besloten om naar Chinees restaurant Enschede te gaan om een hotpot te bestellen. We hadden gehoord dat het restaurant dat we hadden uitgekozen bekend stond om zijn heerlijke hotpots en we waren erg benieuwd wat we konden verwachten.

Wat is een hotpot?

Toen we aankwamen, werden we hartelijk welkom geheten door de eigenaar van het restaurant. Hij leidde ons naar onze tafel en legde uit hoe het hotpot-concept werkte. We konden kiezen uit verschillende bouillons om onze hotpot mee te koken, van kip tot vlees tot vegetarisch, en we konden ook verschillende groenten en vlees opties kiezen om in onze hotpot te doen.

Onze keuzes

We kozen allemaal voor een verschillende bouillon en begonnen onze hotpots te vullen met allerlei lekkernijen. Ik koos voor de kipbouillon en vulde mijn hotpot met taugé, champignons, kipfilet en noedels. Mijn vrienden kozen voor vleesbouillon en vulden hun hotpots met biefstuk, groenten en rijst. Terwijl we wachtten tot onze hotpots klaar waren, genoten we van een lekkere pot thee en praatten we over onze dag. Het duurde niet lang voordat onze hotpots klaar waren en we konden aanvallen. De smaken waren heerlijk en we genoten allemaal van onze maaltijd.

Een echte aanrader

Na afloop vroegen we aan de eigenaar hoe hij aan zijn recepten voor de hotpots kwam en hij vertelde ons dat hij ze van zijn grootmoeder had geleerd. Hij zei dat zij al jarenlang de lekkerste hotpots in de stad maakte en dat hij haar recepten had overgenomen toen hij het restaurant had overgenomen. We bedankten de eigenaar voor het heerlijke eten en besloten om nog een keer terug te komen voor een andere hotpot. Het was een geweldige avond en we hadden genoten van de heerlijke smaken en de gastvrijheid van het restaurant. Ik kan iedereen aanraden om een keer naar dit chinees restaurant te gaan als je in de buurt bent, want de hotpots zijn echt de moeite waard.