Een opleiding tot nagelstyliste

Ben jij op zoek naar een opleiding tot nagelstyliste? Dan helpen wij je met het verschaffen van wat informatie en de beste optie! Er zijn namelijk verschillende oplossingen, maar waarom zou je nou voor één bepaalde kiezen en wat zijn de voordelen?

Waaruit de bestaat de opleiding?

De opleiding nagelstyliste is een basisopleiding die jou de kans biedt om een professionele nagelstyliste te worden. Bij Delicia Salon ga je van Zero naar Perfection en dat in 9 lesdagen en 1 examen dag. De inhoud van de lessen bestaat uit de volgende dingen:

Les 1: Kennismaking met de producten. De eerste dag bestaat vooral uit kennismaken met de verschillende producten en de daarbij behorende theorie. Wat heb je nodig en wat zijn de eigenschappen?

Les 2: Plaatsing van de producten op een natuurlijke nagel. De tweede dag bestaat uit theorie en daarna de oefeningen met het plaatsen van de nagels en het vijlen ervan.

Les 3: Nieuwe set korte verlenging plaatsen. De derde dag start je weer met theorie voor de set korte verlenging. Hierbij neem je verschillende technieken door en pas je deze toe.

Les 4: Nieuwe set medium verlenging plaatsen. De vierde dag bestaat ook weer uit theorie en daarna de oefeningen met de nieuwe set medium, die je vervolgens gaat plaatsen. Ook hier leer je weer de verschillende technieken.

Les 5: Nabehandeling oefenen. De vijfde dag start je wederom met een stukje theorie en verschillende technieken. Tijdens deze dag ga je bezig met het vijlen en de afwerkingen van de nagels.

Les 6: Nieuwe set korte nagel toepassen. Starten met theorie en daarna bereidt je de korte vierkante nagel techniek voor en pas je deze toe. Hier staan ook de afwerking en het vijlen op het programma.

Les 7: Nieuwe set ballerina nagels toepassen. Na de theorie ga je bezig met de voorbereiding op het plaatsen en afwerken van de ballerina set nagels. De vijltechnieken leer je hier tot in de perfectie.

Les 8: Nabehandeling babyboom. NA de theorie start je met het tot in perfectie doornemen van de nabehandeling. Hierbij leer je de perfecte faiding.

Les 9: Proefexamen. Dit is de laatste les voor het examen en in deze dag ga je het proefexamen maken. French manicure.

Examen dag: Examen maken. De examen dag is aangebroken, belangrijk is hier dat je alle technieken beheerst, anders zak je. Ken en beheers je alle technieken? Dan ben je geslaagd en mag je jezelf een nagelstyliste noemen.

Na de opleiding

NA de opleiding ben je volledig klaar gestoomd voor de nagelbranche. Hierin kun je bijvoorbeeld je eigen nagelsalon openen of bij een ervaren nagelstyliste in dienst gaan. Alle keuzes die jij zelf kunt maken, maar voor de opleiding bekijk je de tip hierboven.