Fietsen in Hengelo

Mijn man en ik besloten een route te gaan fietsen in Hengelo. De fietsroute was een route die om heel Hengelo heen ging. We zijn langs alle natuurgebieden geweest en hebben alle mooie oude bezienswaardigheden gezien. We zijn begonnen bij een natuurgebied dicht bij ons huis in de buurt. De plek is bij de uitkijktoren van Hengelo. Vanaf daar zijn wij naar Waterpark ’t Genseler gefietst. Het is een hele mooie plek waar je in de ochtend heel erg mooi de zonsopgang kan bekijken. Het water is daar om het overtallige regenwater af te voeren. Hier hebben wij een broodje gegeten en koffie gedronken aan de aangelegen bankjes en tafeltjes bij het water. We hebben een hele mooie tocht gehad tot aan de volgende stop. Rond Hengelo heb je heel veel natuur. We hebben veel met elkaar kunnen praten en eindelijk weer een hele goede dag weg kunnen zijn waar we tot nu toe heel blij mee zijn.

Goed weer

Bij deze fietstocht is het belangrijk dat er mooi weer is heb ik gemerkt. Wij hadden een perfecte tempratuur met zon. Er was geen regen gevallen. Als de zon schijnt kan je dubbel genieten van de natuur. Rond de middag fietsen we richting het Lonnerkermeer. Hier hebben wij ons middageten gegeten. De zon scheen volop tegen het water en er zaten een paar vissers. Het was een mooi gezicht. Toen we klaar waren bij het meer gingen we verder fietsen. We zijn gaan fietsen richting een landgoed genaamd Landgoed Kaamps. Net voordat we daar aankwamen gebeurde er iets.

Band lek

Toen we bijna bij Landgoed Kaamps aankwamen ging mijn band lek. We stonden midden op een natuurgebied. We konden niet fietsen met de lekke band. We gingen kijken op ons mobieltje of er een oplossing was. We keken en kwamen uit bij een fietsenwinkel uit Hengelo. De fietsenwinkel kwam met een busje om ons te helpen. De man die ons kwam helpen was heel erg aardig. Hij had hele goede service en de prijs was ook niet duur. We konden weer met een gerust hart verder fietsen.

De rest van de tocht verliep gelukkig super goed en we hebben een hele leuke dag gehad waar we alle mooie bezienswaardigheden hebben gezien van Hengelo. Elk natuurgebied in Hengelo hebben we wel gezien. We zijn veel mensen tegen gekomen en we hebben de dag geëindigd met een heel erg lekker gerecht in een heerlijk restaurant.