Groen en stoer: E-scooters op Texel

Laatst zijn wij op vakantie geweest naar Texel. Om de mooie natuur te ervaren op een unieke manier hebben wij ervoor gekozen om met E-scooters over het eiland te rijden. Wij vonden deze ervaring zo bijzonder dat ik heb besloten om dit blog erover te schrijven.

Ontdekken en ervaren op een duurzame manier

Toen we op Texel aankwamen wisten we al meteen dat we een ervaring zochten met net wat meer kick dan een strandwandeling of een etentje in een restaurant. Na wat kijken op het internet en vragen bij de lokale VVV kwamen we terecht bij de E-scooter verhuur op Texel. Zij werden aangewezen als een goede manier om het landschap te ontdekken op een totaal andere manier, terwijl je ook nog eens milieuvriendelijk bleef. Dit sprak ons sterk aan, omdat wij het erg belangrijk vinden dat we milieubewust bezig zijn. Het was dus erg goed om te zien dat een lokaal bedrijf gericht op toeristen toch een manier vond om natuurvriendelijk te zijn.

Hoe het werkt

Voordat we langs kwamen bij de locatie hadden we even op de website van de E-scooter verhuur gekeken. Dat was maar goed ook want het bleek dat je eerst online een reservering moest aanmaken! Dit hadden we natuurlijk snel gedaan, en niet veel later kregen we een bevestiging voor onze reservering . Toen we de volgende ochtend bij de scooterverhuur aankwamen aan de rand van de Koog, kregen we al snel een scooter aangewezen. Het personeel was erg behulpzaam; ze gaven een goede uitleg over hoe de scooter werkt en hoe je er veilig mee omgaat. Het bleek ok dat je geen helm op hoede tijdens de rit wat erg scheelde. Ze gaven ons nog een goede tip voor de route en we konden weg!

De ervaring

Toen we eindelijk konden vertrekken was het nog wel even lastig. Hoe je precies een scooter bestuurd en hoe je de juiste balans vind tussen gas geven en niet te hard gaan was best moeilijk. Gelukkig kregen we het steeds beter hoe langer we reden.

Vanuit de verhuur konden we bijna direct het duingebied induiken. Het was een totaal andere ervaring dan er gewoon doorheen wandelen. De wind in je haren en de snelheid van het voertuig gaf een kick die de prachtige omgeving alleen maar versterkte. Het voelde ontzettend stoer om op zo’n grote scooter over het duinlandschap van Texel te rijden.

Helaas komen aan alle goede dingen een eind, en reden we langzamerhand terug naar de scooterverhuur. We leverden onze scooters af en verlieten het dorp met een geweldige ervaring en een nieuwe waardering voor de pracht van Texel.