Het kopen van een huis; mijn ervaring

Iedereen komt op het punt in hun leven dat ze klaar zijn om een huis te kopen. Mijn partner en ik waren dit jaar klaar voor om een mooie koopwoning te regelen. In dit blog vertel ik jullie onze ervaring, en hoe wij uiteindelijk ons droomhuis hebben gevonden.

Wat we wilden

Na lang in een huurhuis te hebben gewoond, waren wij klaar om ons neer te zetten en te verhuizen naar een koopwoning. Eitje dachten we, we vinden een huis die mooi is binnen het budget en klaar is Kees. Zo simpel was dit echter nog niet. We hadden namelijk geen idee wat we eigenlijk wouden. Onze wensen en eisen waren nog helemaal niet bekend, en de keus was ons gewoon te veel. Uiteindelijk heb ik initiatief genomen en voorgesteld om concreter te maken wat we wilden. We zijn er echt voor gaan zitten en we hadden een lijst van wensen en eisen gemaakt. Toen we beter wisten wat we wouden, gingen we die organiseren op belang. Het bleek bijvoorbeeld al snel dat een mooie locatie en duurzaamheid erg belangrijk waren, terwijl we wat minder warm liepen bij een tuin. Dit hielp ons ontzettend om concreter te maken wat we wilden, en zorgde ervoor dat de volgende fase een stuk makkelijker ging.

Hoe we ons huis vonden

Nu we eindelijk een goed idee hadden wat we wouden van ons huis, konden we echt op zoek gaan. We kwam in contact met de makelaar Nijverdal, die ons aanhoorde over wat onze wensen waren. Een paar dagen na het gesprek nam hij weer contact met ons op, met een flink aanbod huizen die we konden bezichtigen. Tijdens het doorkijken van de lijst konden we al snel een paar huizen afstrepen, maar er bleef een mooie selectie over. Voor deze huizen werden bezichtigingen georganiseerd, waar wij van harte aan mee deden. Langzaam maar zeker werden huizen één voor één afgestreept, totdat we 2 erg mooie huizen over hadden. Na lang nadenken kwamen we toch tot een conclusie, en hebben we een geweldig huis uitgekozen. We zijn nu nog ontzettend druk met verhuizen en het huis opknappen, maar het was zeker alle moeite waart. Over het algemeen was dit proces een erg bijzondere ervaring, en ontzettend leuk om mee te maken!