Je tanden goed verzorgen

Tandarts Enschede

Je tanden laat je goed verzorgen bij een tandarts of een orthodontist, vaak heb je bij de tandarts één controle per half jaar en bij de orthodontist wat vaker. In dit blog gaan we de behandelingen bij een tandarts in Enschede toelichten.

Behandelingen

Implantologie: in dit onderdeel heb je drie soorten behandelingen namelijk de solo implantaat, de klikprothese en All-On-4. De solo implantaat lijkt het meest op natuurlijke tanden en kiezen, de klikprothese is een kunstgebit dat vastklikt op de implantaten in de kaak en de All-On-4 is een volledig nieuwe vast gebit op implantaten op één dag.

Kroon- en brugwerk: Als je tand of kies uit teveel vulling bestaat kunnen ze een kroon plaatsen als oplossing en als je een tand of kies mist is een brug of implantaat de oplossing.

Parodontologie: Heb je een ontsteking aan je tandvlees die over gaat naar het kaakbot, dan spreken we parodontologie.

Mondhygiëniste: Een afspraak maken met de mondhygiëniste gebeurd vaak als je bij de tandarts bent en hij/zij een van de volgende problemen ziet: tandsteen, last van je gebit met koude of warme dranken, ontstoken tandvlees, terugtrekkend tandvlees, gaatjes of een vieze smaak.

Kindertandheelkunde: Een tandarts die extra veel tijd en aandacht besteed aan de kinderen is deze, de tandartsen hebben zich namelijk gespecialiseerd in kindertandheelkunde.

Cosmetische tandheelkunde: DSD (Digital Smile Design) is een unieke methode voor een recht en mooi gebit, Tanden bleken spreekt voor zich, Facings is het hulpmiddel voor de spleetjes tussen je tanden of een afgebroken tand en SureSmile is een behandeling met transparante bitjes.