Kinderopvang tijdens de vakantie

De kerstvakantie komt er weer aan. Voor veel ouders een stressvolle periode. Kinderen die twee weken vrij zijn, terwijl je zelf gewoon door moet werken. De data waar scholen zich aan moeten houden is dit jaar van 24 december tot en met 8 januari. De meeste ouders zullen, met uitzondering van de vaste vrije feestdagen, deze vakantieperiode werkend door moeten brengen. Ben jij benieuwd hoe je dit het beste aan kan pakken tijdens de komende vakantie? Dan ben je bij dit blog op de juiste plek.

Vraag vrienden en familie

Onze eerste tip is om vrienden en familie te vragen. Vaak zijn opa en oma wel bereid om op de kinderen te passen. Voor de kinderen is dit prettig, omdat ze zich in een veilige omgeving bevinden. Daarnaast vinden opa en oma het vaak ook gezellig om op de kinderen te passen. Het scheelt ook weer de kosten van de opvang. Mocht het niet mogelijk zijn om de kinderen bij opa en oma kwijt te kunnen zijn er natuurlijk nog meer opties. Vraag bijvoorbeeld op het schoolplein eens aan andere ouders. Misschien kunnen de kinderen wel samen spelen. Tot slot kan je ook vrienden of andere familie vragen.

Kinderopvang regelen

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw kinderen niet bij vrienden of familie terecht kunnen. In dat geval kom je al snel uit bij een kinderopvang. Je kinderen naar de opvang brengen kan een grote stap zijn, zowel voor je kinderen als voor jou. Het is daarom belangrijk dat jij en je kinderen zich thuis voelen bij de juiste opvang. Je kan daarom een gratis rondleiding aanvragen bij kinderopvang Hengelo. De opvang is geopend van maandag tot en met zaterdag onder toezien van VVE gecertificeerde groepsleidsters. Met deze informatie weet je zeker dat je kinderen in goede handen zijn en bijna altijd terecht kunnen bij de opvang.