Koffie voor de productiviteit!

Koffie op kantoor

Het is op elk kantoor tegenwoordig wel een must: een goed koffiezet apparaat! Het is om verschillende redenen belangrijk om te zorgen voor goede koffie op het werk. Waarom is het belangrijk en waar moet je op letten vraag jij je af? daar gaan we het hieronder over hebben!

Koffie met collega’s

Het koffiezet apparaat is een mooi punt om met je collega’s na het weekend even bij te kletsen en interesse in elkaar te tonen of om even informeel iemand aan te spreken over wat er speelt. De dag goed beginnen met je collega’s zorgt voor een goede werksfeer en een betere connectie onderling. Wat je vervolgens weer terug gaat zien in de samenwerking! Ook heb je een aantal keer per dag even een contact momentje met je collega’s wanneer iemand een rondje koffie haalt.

Verhogen van de productiviteit

Naast dat het indirect zorgt voor een betere werksfeer op de werkvloer zorgt het ook voor een hogere productiviteit. Koffie maakt je scherp en helpt je om je focus te herpakken wanneer je een energie level iets in zakt. De cafeïne geeft je hersenen een kleine boost om weer scherp te zijn en weer met energie aan de slag te gaan! Koffie op kantoor is dus echt een must voor ieder bedrijf.

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je koffie wil aanschaffen op het werk dan kun je een koffiemachine huren met koffie bonen en alle toebehoren. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee kan houden bij het aanschaffen van een machine. Van te voren is het goed om te inventariseren hoeveel koffie er gedronken wordt en of mensen sterke of minder sterke koffie willen want daar kan allemaal rekening mee gehouden worden bij de keuze van de machine.

Voordelen van een machine

Een koffie machine op het werk biedt vele voordelen. Naast dat de koffie met 1 druk op de knop uit het apparaat komt kun je vaak ook kiezen voor chocolademelk of heet water of eventueel verschillende soorten koffie. Het onderhouden van de machine kost weinig moeite en de productiviteit van het werk gaat omhoog om de verschillende redenen zoals hierboven besproken!