Mountainbiken in Overijssel

Als mountainbiker ben je in Overijssel echt in de hemel belandt. Vanwege zijn bosrijke karakter hoef je je in Overijssel niet te vervelen als mountainbiker. Je fietst namelijk met gemak 50 tot 60 kilometer in bosrijk gebied zonder dat je met je mountainbike heel lang over een ‘normaal’ fietspad fietst. In dit artikel geef ik je een aantal tips over plekken waar ik zelf graag fiets.

Tankenberg in Oldenzaal

De tankenberg in Oldenzaal in één van de stijlste bergen in zijn gebied. Met een totale stijging van maar liefst 50 meter weet deze berg je als mountainbiker echt uit te dagen. Vooral wanneer je vanuit de Noordzijde de Tankenberg benaderd weet de berg je de laatste meters nog extra uit te dagen. Wanneer je denkt dat je de top bereikt hebt komt de berg nog even met een flauwe bocht naar rechts en paar extra meters de lucht in.

Haagse Bos

Als je er met de auto langsrijd dan denk je dat het Haagse bos niet zo groot is. Niks is echter minder waar. Aan beide kanten van het Haagse bos kun je je als mountainbiker helemaal uitleven. Vooral bij nat weer bieden de drassige paden je als mountainbiker een extra uitdaging: houdt je je stuur niet als een echte pro vast? Dan riskeer je een duik in de modder! Kleine tip: Let in het Haagse bos goed op de borden. Je mag als mountainbiker namelijk niet in elk pad fietsen. Wanneer je dit toch doet riskeer je een fikse boete van de boswachter.

Lonnekerberg

Net als de Tankenberg in Oldenzaal zul je als ongetrainde mountainbiker moeite hebben met het befietsen van de Lonnekerberg. Vooral de eerste meters stijging doen je kuiten flink verzuren. Even een slok uit de bidon drinken is er niet bij, want bij het kleinste verlies van acceleratie riskeer je dat je moet afstappen en dus met de fiets aan de hand naar boven kunt gaan lopen. Hier zullen we mede mountainbikers dan lullige opmerkingen maken, waardoor je je de volgende keer wel bedenkt om een slok water te nemen. Het leuke aan de Lonnekerberg is dat hier in de ochtend vaak relatief veel wilde dieren (wilde zwijnen en herten) worden gezien.