Op een fijne manier kamperen in Twente

Kamperen kan in Twente erg mooi, door het vele landschap wat er in de regio is kun je mooi rustig genieten van een weekendje kamperen. Veel mensen kamperen graag met een comfortabele reisgenoot: een caravan. In dit blog wil ik jullie graag vertellen over mijn ervaringen.

Ootmarsum

Als eerste ben ik samen met mijn vader in Ootmarsum en Tubbergen geweest, waar twee leuke campings gevestigd zijn. Één jaar geleden naar Ootmarsum en afgelopen zomer naar Tubbergen, voordat we naar Ootmarsum gingen hadden we net een nieuwe caravan gekocht, dit was een Hobby caravan die we gekocht hadden bij een hobby caravan dealer. Een erg comfortabele caravan die rijk uitgerust is met de fijnste kneepjes van de markt. Bij aankoop van de caravan werd ons al verteld dat deze Hobby caravan een top product is in ontwerp, technologie en comfort. Dit bleek ook echt zo te zijn, een erg fijne caravan om mee op reis te gaan en te kamperen.

Maar goed, even verder over die campings in Ootmarsum en Tubbergen. Eerst even over Ootmarsum, de camping genaamd de Kuiperberg ligt op een toplocatie voor een combinatie van rust en plezier. De camping ligt eigenlijk in het toeristische hart van Twente en ligt erg dichtbij het centrum van Ootmarsum. Hier kun je namelijk heen lopen en met de fiets is het ook makkelijk te bereiken, namelijk maar 700 meter van de camping.

Het is een fijne, complete camping met goed sanitair. Rondom de camping kun je erg mooi genieten van de natuur en dat kan te voet, maar ook lekker op de fiets. Twente en Grafschaft Bentheim (het gebied net over de grens met Duitsland) worden door kenners geprezen om de prachtige wandel- en fietsroutes. Of je nu komt voor een weekendje of een langer verblijf, je kunt je hart ophalen aan de unieke culturele en historische bezienswaardigheden en nostalgische plekjes die Twente rijk is.

De kuiperberg in Ootmarsum ^

Tubbergen

Afgelopen zomer zijn we weer met zijn tweeën op pad gegaan, dit keer wel samen met de hond naar Tubbergen. Dit keer wel met een andere caravan, dit keer met een Fendt die we gekocht hebben bij een Fendt caravan dealer. Ook dit is een erg fijne caravan die al jarenlang de kwaliteitsleider van de markt is. Binnen het merk zijn vele modellen te koop, van compacte caravans tot hele luxe modellen. Door de hoge kwaliteit zou je, als je van kamperen houdt, bijna kunnen zeggen dat je verliefd wordt op zo’n caravan. Het wordt echt je reismaatje, die je nooit in de steek laat.

Door de mooie landschappen van Twente gereden en aangekomen op de plaats van bestemming: Tubbergen. Hier ligt een camping genaamd Klein Baasdam, gelegen in hartje Twente en is een voormalig boerderij. Het is een kleine camping die plaats bied voor zo’n 35 caravans, maar dit zijn wel royale plaatsen met veel ruimte. Zo is er ook de keuze tussen een plek die lekker in de zon staat of een schaduwrijke plek, het is maar net wat je wil. Wij zijn voor een lekker plekje in de zon gegaan.

Op de camping zelf zijn ook een aantal leuke activiteiten te doen zoals sjoelen, tafeltennissen en voetballen. Ook is er een knusse zithoek, waar de kranten op tafel liggen, om eens gezellig een praatje te maken met de andere campinggasten. Naast deze leuke voordelen, is er gratis wifi beschikbaar en is er een kleine speeltuin voor kleine kinderen.

De camping ligt op zo’n 1,5 kilometer van het centrum van Tubbergen af en in de omgeving liggen andere dorpen/steden zoals Almelo, Ootmarsum en Vasse. Ook hier is rondom de camping genoeg te genieten, zoals de rijke landschappen, dorpen/steden en andere bezienswaardigheden. De camping heeft een aantal leuke wandel- en fietsroutes voor je klaar liggen, mocht je dit graag willen.

De kleine Baasdam in Tubbergen ^

Echt genieten

Mijn oprechte tip is om ook eens te gaan kamperen in hartje Twente, er is hier zoveel moois te zien en te doen. Met een fijne reisgenoot zoals een Hobby of Fendt caravan en een leuk gezelschap ontbreekt er niets aan een heerlijk weekje genieten. Mocht je mijn tip eens gaan gebruiken, dan wens ik je een heel erg fijne kampeerweek.