Op zoek naar koeriersdiensten? Kies een groene koerier!

Als bedrijf ben je vaak druk bezig met het opsturen van pakketten. Dit laten veel bedrijven uitbesteden aan pakketbezorgers. Veel pakketbezorgers rijden met bussen die veel gassen uitlaten. Dit is eigenlijk niet meer van deze tijd. Kies er daarom voor om jouw pakketten te laten bezorgen door een groene koerier. Een mooi voor beeld is MSG, koerier in Winschoten.

Wat is een groene koerier?

Tegenwoordig draait alles om verduurzaming. Het bezorgen van pakketten is één van vele werkzaamheden die bij bedrijven nog niet verduurzaamd is. Hierbij komt een groene koerier te hulp bieden. Een groene koerier is een koerier die geen gassen uitlaat met hun bussen die schadelijke zijn voor het milieu. Een groene koerier rijdt bijvoorbeeld alleen maar met elektrische bussen.

Goed bezig is groen bezig!

Waarom zou je als bedrijf een groene koerier kiezen? Door te kiezen voor een groene koerier ben je als bedrijf bezig met maatschappelijke problemen. Je laat zien dat jullie bewust zijn met de problemen die de maatschappij ervaart. Milieuvervuiling is namelijk een probleem waar iedereen mee te maken heeft. Als bedrijf kun je zo laten zien dat jullie ook meedoen met het verbeteren van de wereld. Dit kan het imago van een bedrijf verbeteren.

Inschakelen van een fiets koerier

Bezorgen jullie alleen op lokale adressen. MSG biedt de mogelijkheid om fietskoeriers in te schakelen. Dit is een dienst die veel koerierdiensten tegenwoordig aanbieden. Het bezorgen van pakketten op de fiets verminderd uitlaatgassen die anders met de bezorgwagen wordt uitgestoten. Dit is een erg mooi alternatief om milieubewust te zijn.

Verduurzamen van werkprocessen

Het kiezen voor een groene koerier verduurzaamd jullie werkproces. Een groene koerier is niet de enigste manier om werkprocessen te verduurzamen. Ook kun je bijvoorbeeld geen plastic verpakkingen meer gebruiken. Een goed alternatief voor plastic verpakkingen zijn kartonnen dozen. Kartonnen dozen zijn stevig en makkelijke te vervoeren. Het verminderen van plastic verpakkingen zorgt voor een betere omgeving, plastic is namelijk niet goed voor het milieu. Zo kun je als bedrijf ook het zwerfafval op straat verminderen.