Verschillende stoffen met stijl

Een leuk stofje vinden in de winkel en daar vervolgens een leuk kledingstuk of iets dergelijks mee maken, wat is er nou leuker dan dat? Maar welke stof is nou eigenlijk het best voor kleding en welke stoffen zijn überhaupt goed? Belangrijk is om je hier in te verdiepen voordat je aan de slag gaat. Wij willen je daar een handje bij helpen.

Ook online je stoffen kopen

Je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk online stoffen kopen, zo hoef je niet telkens meer naar een markt of winkel toe. Vele bedrijven hebben een breed assortiment aan stoffen je bij hen kunt verkrijgen. Vele soorten stoffen zoals linnen, katoen, travelstof, plissé en Cordury zijn vaak en in vele getalen te bestellen.

Hoe makkelijk is het dat je nergens meer heen hoeft en gewoon thuis lekker je stof kunt bestellen? Denk bijvoorbeeld aan het maken van dameskleding, kinderkleding of herenkleding met die stoffen. Zelf kun je uitkiezen waar de beste prijs ligt, maar onthoud wel dat je een goeie prijs-kwaliteit verhouding moet hebben. Soms heb je van die bedrijven die een erg goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Daarom bestel ik altijd bij Reuver Stoffen, uit Enschede.

Welke stoffen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten stoffen in de markt, maar er zijn een aantal stoffen die we er graag voor je uithalen en beschrijven met de belangrijkste eigenschappen.

Viscose: een stof die veel gebruikt wordt bij het maken van kleding. Het is een combinatie van zowat de beste eigenschappen van de natuurlijke vezels: de uitstraling van huidvriendelijke katoen en het gevoel van fijne zijde. De stof wordt gebruikt om een glanzend effect te krijgen. De stof Viscose bestaat uit cellulose, wat een natuurlijke grondstof is.

Travelstof: Ook deze stof wordt veel gebruikt bij het maken van kledingstukken. Wel eens benieuwd geweest naar wat de grote elastische rekbaarheid in kleding is en naar welke stof de kleding in goede vorm houdt? Dat is dus Travelstof, een combinatie van elastane en polyamide. De naam is voort gevloeid uit het feit dat de kleding dus altijd in goede vorm blijft en daarom graag meegaat op vakanties,

Katoen: De meest gebruikte kledingstof is katoen. Dit komt doordat de stof zacht, soepel, sterk vocht absorberend en goed luchtdoorlatend is.