Voor je vakantie op bezoek bij de osteopaat? Dit is waarom!

De week voordat je op vakantie gaat lijkt altijd wel een maand te duren. Vaak zit je met verschillende deadlines en ervaar je iets meer stress en spanning om al je werk klaar te krijgen dan normaal. Het lichaam heeft hier last van, en je begint vaak enigszins vermoeid aan de vakantie. Toch is het mogelijk om je lichaam voor te bereiden en relaxed op vakantie te gaan. Een Osteopaat in Enschede weet je hier uitstekend mee te helpen, hoe? Dat je lees in dit artikel!

Stress

Wanneer je stress ervaart raakt de natuurlijke balans in ons lichaam uit balans. Je maakt meer adrenaline en cortisol aan dan normaal. Deze hormonen zijn twee van de grootste stresshormonen in ons lichaam. Wanneer deze hormonen structureel in een te hoge mate aanwezig zijn in ons lichaam, ga je hier lichamelijk ongemakken bij ervaren. Je vraagt meer van je hart en bloedvaten, en uiteindelijk ontwikkel je een hoge bloeddruk. Daarnaast kun je slapeloosheid ervaren door een teveel aan cortisol. Een tekort aan slaap zorgt ervoor dat je minder focus overdag hebt. Hierdoor krijg je vaak minder werk klaar en ervaar je nog mee stress.

De hulp van een osteopaat

Eén van de specialismen van een osteopaat is het verlichten van stress. Bij de behandeling focust de osteopaat zich op de stress-as van het lichaam. Deze as loopt door een groot gedeelte van je lichaam. De as start in de hersenen en loopt door tot aan de bijnieren. De osteopaat zal tijdens zijn behandeling kijken waar er zich problemen voordoen in deze as. De behandeling zal vooral als doel hebben blokkades op te lossen en te zorgen voor een goede doorbloeding. Door dit op de gehele as te doen zal het lichaam zijn natuurlijke balans terug krijgen. Het effect hiervan is dat je minder tot geen stress ervaart en je dus relaxed op vakantie kunt gaan.