Zeeland heeft veel te bieden

Zeeland

Zeeland heeft veel te bieden op het gebied van plezier en er even lekker tussen uit zijn. Bijvoorbeeld veel actieve dingen om te doen maar ook heerlijke rustige dingen. Zo zijn je bijvoorbeeld naar steden zoals Middelburg, Goes, Vlissingen of Terneuzen kunnen gaan, maar ook veel leuke dingen bij het water kunnen doen.

Steden bezoek

Middelburg, de hoofdstad van Zeeland heeft meer dan 1.200 monumenten om te bezoeken. Als je door het centrum van de stad loopt zie je erg veel van die monumenten. Ook kun je er gezellig winkelen, uit eten gaan en lekker borrelen, maar ook actieve dingen zijn aanwezig.

Goes, een stad in Zeeland met ongeveer 37.650 inwoners. Goes staat bekend als een heerlijke stad om te winkelen, achter de Grote markt in Goes zijn veel winkels gevestigd. Het leuke aan die winkels is dat ze veelal in historische gebouwen gevestigd zijn en daarom maakt het de winkels aanzienlijk mooi. Ook heb je in Goes een Middeleeuwse haven die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Vlissingen, ook een erg leuke stad met ongeveer 44.000 inwoners. In Vlissingen heb je genoeg mogelijkheden met bezienswaardigheden, om te beginnen heb je een erg leuke boulevard in Vlissingen die langs het strand loopt. De havens hebben een leuke terrasjes aan hun zij en zijn zeker een kijkje waard. Het Zeeuws maritiem museum is ook gevestigd in Vlissingen, mocht je van historie houden is dit zeker een top uitje.

Terneuzen, een gemeente in Zeeland met zo´n 55.000 inwoners gevestigd aan de zee. De bijnaam ´´een stoere havenstad´´ is niet voor niets, want deze havens hebben een lange historie. Een geschiedenis die wel terug gaat tot de 12e eeuw en dus genoeg bezienswaardigheden heeft.

Naast deze vier grote steden heb je nog meer leuke steden/dorpen om te bezoeken:

 • Veere
 • Zierikzee
 • Domburg
 • Sluis
 • Groede
 • Hulst
 • Kapelle
 • Oostkapelle

Water & Strand

In Zeeland heb je veel stranden langs de zee die je de mogelijkheid bieden om lekker te relaxen op het strand. Naast dat je kunt relaxen, kunt genieten van een drankje en lekker eten kun je ook lekker de zee in. Op zee zijn vaak ook leuke activiteiten om te doen zoals: een bootje huren, zeilen, surfen en nog meer dingen.

Langs het strand en de zee heb je veel mogelijkheden om lekker te gaan fietsen met de vele mooie fietsroutes die er zijn. Zo heb je mountainbikeroutes, wielrenroutes en natuurlijke routes voor normale fietsen of e-bikes. Om een indicatie te geven voor leuke routes hebben we de leukste 9 voor je opgeschreven:

 1. Zwinroute: Zeeuws-Vlaanderen – 31 kilometer
 2. Monumentaal route: Schouwen naar Duiveland – 59 kilometer
 3. Bunkerroute: Walcheren – 66 kilometer
 4. Noord-Beveland: Ontdek Noord-Beveland – 36 kilometer
 5. Veerse meer: Fiets rond het Veerse meer – 60 kilometer
 6. Moment voor Tholen: Tholen en Sint Philipsland – 77 kilometer
 7. Panoramaroute: West-Zeeuws-Vlaamse – 39 kilometer
 8. Zilteroute: Langs de mosselen en oester Zuid-Beveland – 51 kilometer
 9. Watersnoodroute: Schouwen – Duiveland – 61 kilometer

Je kunt ook zelf een route plannen als deze routes misschien te lang zijn, daar heb je genoeg planners voor die dat voor je kunnen inplannen.